Met gepaste trots heeft Wouter Liesenmeijer zijn opleiding tot Diagnose Specialist Niveau 4 voltooid.

Waar vreest een automobilist het meest voor met zijn moderne auto? Schades zijn vaak goed verzekerd, onderhoud is van te voren te calculeren en wegenbelasting en brandstofprijzen horen erbij. Wat nu als er van een moderne auto een storingslampje gaat branden, de auto af en toe een probleem heeft, of het plots helemaal niet meer doet? In deze gevallen bepaalt de monteur voor een groot deel de reparatieprijs. Hoe werkt dit eigenlijk?

Veel elektronica in de moderne auto

Een moderne auto zit vol met elektronica. Alle systemen zijn de laatste jaren door de fabrikant omgezet van mechanisch naar electrisch. Een knappe middenklasse auto heeft ongeveer 45 tal computers aan boord en een premiumklasse auto al richting de 100! Deze computers hebben hun eigen sensoren (ogen en oren) en actuatoren (handen en voeten). De meeste van deze systemen zijn ook nog eens aan elkaar gekoppeld. Deze elektronica zorgt voor comfort, veiligheid en kostenbesparing.

Een diagnose van een probleem stellen kan deze elektronica echter niet. Dit kun je vergelijken met een HD-televisie van de kabelleverancier. Als die het niet goed doet staat er vaak een code in het scherm. Dit is weliswaar een diagnose, maar geen oplossing. De oplossing valt of staat met de helpdeskmedewerker; iemand met verstand van zaken… of niet? Met auto’s is dit niet anders. Het wagenpark in Nederland is jong, de gebruikte techniek en elektronica dus ook. Daarom investeren wij continue in technische opleidingen en trainingen. Zodat de kennis altijd meer dan meer toereikend is voor de ontwikkelingen.

Wouter Liesenmeijer

Bij Carteam Leo Borst is Wouter Liesenmeijer drie jaar geleden gestart met de opleiding tot Diagnose Specialist. Nu heeft Wouter Liesenmeijer de opleiding tot Algemeen Diagnose specialist op niveau 4. met succes afgesloten. Er zijn een groot aantal modules doorlopen waaronder:

  • Werken aan en diagnose doen aan datanetwerken in moderne voertuigen.
  • Moderne diesel trainingen.
  • Moderne benzine trainingen.
  • Voertuig veiligheidssystemen.
  • Communicatie met voertuigen E-OBD en M-OBD
  • En vele andere modules.

Uw voordeel

Bij Carteam Leo Borst houden we onze klanten goed en betaalbaar mobiel, ook als het om complexe elektronische storingen gaat. Met continue trainingen en opleiden houden zorgen we ervoor dat we in geval van storing, onderhoud of schade efficiënt kunnen werken, minder onderdelen hoeven te vervangen door juiste diagnose en kosten besparen door snel de juiste plossing te hebben.