Lenteschoonmaak auto

//Lenteschoonmaak auto
Lenteschoonmaak auto 2018-03-01T12:03:21+00:00

7 Tips voor een frisse auto

Het lijkt er misschien nog niet echt naar, maar nog even en dan is het lente! Tijd dus voor de grote lenteschoonmaak, maar vergeet u de auto niet?
Na de wintermaanden is uw auto wel toe aan een schoonmaakbeurt. Met onze 7 tips staat uw auto in no time weer te blinken in de zon.

1

WEG MET HET STROOIZOUT

Strooizout kan schade aan de autolak veroorzaken. Het is dus belangrijk deze goed te verwijderen. Voor u de auto gaat wassen, spoelt u hem eerst af zodat het meeste zout wegspoelt. Let vooral op de onderzijde van de auto en de velgen. Daar blijft het meeste zout achter.

2

BETER GEEN SPONS

Gaat u de auto zelf wassen? Bedenk u dan tweemaal voordat u de spons pakt. Die spons houdt zand en vuil vast wat krassen op de lak kan veroorzaken. Een beter alternatief is een microfiberdoekje.

3

VERGEET DE BINNENKANT NIET

Neem dus de tijd om die verzameling parkeerkaartjes, snoeppapiertjes en flesjes uit alle hoeken en gaten te halen en weg te gooien. Haal alle automatten uit de auto en stofzuig ze grondig. Vergeet ook de kofferbak niet!

4

AIRCO-CHECK

Hoogstwaarschijnlijk heeft u in de wintermaanden de airco niet of nauwelijks gebruikt. Tijd dus om even langs te rijden voor een kleine aircobeurt. Zo voorkomt u dat de airco op de eerste de beste warme dag een hoop stof de auto inblaast.

5

Wasstraat of zelf wassen?

De tijd dat een wasstraat nadelig was voor de lak ligt achter ons. Bijna alle wasstraten maken gebruik van textielborstels, u kunt uw auto dus zonder zorgen door de wasstraat halen. Gaat u toch zelf aan de slag, zorg dan regelmatig voor schoon water. Daarmee voorkomt u dat tijdens het schoonmaken het vuil weer op de auto terugkomt. Controleer of in uw gemeente geen verbod geldt voor het autowassen op straat!

6

Haastige spoed is zelden goed!

Ga niet staan schrobben en wrijven alsof uw leven ervan af hangt, maar ga rustig te werk. Wanneer u te hard duwt, is de kans groter dat u krassen maakt op de lak. Toch een plekje met hardnekkig vuil? Leg dan een natte doek over de plek heen zodat het vuil losweekt.

7

Stapje terug met de hogedruk

Met de hogedrukreiniger aan de slag? Zorg ervoor dat u voldoende afstand houdt: minimaal 20 centimeter tussen de spuit en de auto. Houdt u de spuit dichterbij dan maakt u een goede kans dat u de lak beschadigt.

error: Beschermde content.